Kørelæreruddannelse til Personbil

Bliv kørelærer til bil på lørdagshold hovedsageligt uden for almindelig arbejdstid.

Hvis du vil arbejde som kørelærer, skal du gennemgå kørelæreruddannelsen og bestå eksamen. Hos os kan vi tilbyde både et forprøveforløb og et hovedforløb hvor bliver undervist hovedsageligt uden for arbejdstid.

Vi har tilsammen 33 års erfaring i at uddanne kørelærer, og har gennem årene udviklet vores uddannelse, så du efter endt uddannelse er kørelærer og ved hvad det kræver at drive en køreskole.

Du vil i din uddannelse til kørelærer få viden og indblik i:

 • Undervisningsplanen.
 • Gældende love.
 • Mekanik og fysik.
 • Økonomi og drift.
 • Undervisningsmetoder og motivation.
 • Undervisningens gennemførelse.
  • Herunder vil du bl.a. være med til at uddanne en elev fra start til slut.

Uddannelsen er bygget op af 2 forløb, henholdsvis forprøveforløbet og hovedforløbet. Hos os behøver du ikke at købe en samlet uddannelse. Du kan derfor deltage på et forprøveforløb hos os og herefter vælge en anden institution til at varetage dit hovedforløb eller omvendt. Vi har kontakt til en del særlige godkendte kørelærer rundt i landet der kan hjælpe dig med dit hovedforløb.

Når man vil uddanne sig til kørelærer er det vigtigt at man er opmærksom på at kørelæreruddannelsen er et studie. Det er derfor vigtigt at man er afklaret med at der for uden den undervisning der foregår i klassen også vil være timer hvor du selvstændigt arbejder hjemme i løbet af ugen. Som hovedregel plejer vi at sige at du skal forvente ugentligt at afsætte 16-26 timers fritid til dit studie.

Adgangskrav til uddannelsen:

For at man kan starte på sin kørelæreruddannelse skal man forinden opfylde en række krav. Det betyder at man ikke kan starte på forprøveforløbet før følgende krav er opfyldt:

 • Være fyldt 24 år (inden 1. prøve)
 • Kørekort til bil, motorcykel, lastbil, hænger.
 • 120 timers pædagogisk kursus (læs mere her).
 • Ikke have været frakendt kørekortet de sidste 2 år
 • Ikke være straffet efter straffelovens § 78 stk. 2.

Mangler du et eller flere af ovenstående kørekort skal du være velkommen til at kontakte os for hjælp, da der kan være forskellige rabatter at opnå alt efter din situation.

Forprøveforløbet:

På forprøveforløbet får man et indgående kendskab til undervisningsplanens indhold og systematik samt lærervejledningen der er optaget som vejledning til undervisningsplanen.

Viden om undervisningsplanen og lærervejledningen skal bruges til at bestå en forprøve som afholdes af rigspolitiets prøvekommission i Middelfart.

En forprøve består af en multiple-choice med 45 spørgsmål om indholdet og systematikken hvoraf der vil være 4 svarmuligheder som enten er rigtige eller forkerte.

Første del afsluttes med en forprøve, der skal bestås inden uddannelsens anden del kan påbegyndes.

Vores forprøveforløb:

Hos os kan du tage forprøveforløbet online hvor du hjemmefra kan deltage via videokonference i den ugentlige undervisning. Der er altså ikke noget krav om fremmøde og du spare både tid, penge og skåner miljøet. Undervisningen vil foregå på nøjagtigt samme måde som hvis var fysisk tilstede i lokalet. Bor du i nærheden eller vil du hellere deltage ved fremmøde er du også velkommen til det.

Pris: 25.000 kr.

Hovedforløb:

På hovedforløbet får du et udvidet kendskab til undervisningsplanen og hvordan du bruger den til at sammensætte undervisning. Du vil med den og lærervejledningen skulle lave et antal lektioner som du skal bruge i din undervisning.

Du vil også få kendskab og viden om alle relevante love, relevante bekendtgørelser, mekanik og fysik så det kan underbygge dit arbejde som kørelærer.

På hovedforløbet vil du desuden skulle deltage i og undervise elever så du får kendskab til at fører en elev fra start til slut. Undervisningen af en elev vil både ske teoretisk samt praktisk ude i bilen hvor du fungerer som kørelærer. Vi har samarbejdspartnere rundt om i landet der kan forestå undervisningen af elev med dig, så du bliver i stand til at gennemføre undervisningen i dit nærområde, hvis du ikke selv har kontakt til en særlig godkendt kørelærer.

Undervisningen af elev kan også foregå i vores lokaler med vores elever.

Hovedforløbet hos os:

Undervisningen til kørelærer sker om lørdagen fra 08:00 – 16:00 i vores lokaler i Odense.

Pris: 50.000 kr.

Prisen indeholder:

 • Undervisningsmaterialer
 • Kørsel med elev
 • Egenkørsel efter behov
 • Lovsamling

Opstart:

Du kan se næste opstart i vores kursuskalender eller i bunden af siden her hvor du også kan tilmelde dig. Du kan også ringe til os for at tilmelde dig på: 70 20 20 74.

Få svar på dine spørgsmål:

I forbindelse med reformen af kørelæreruddannelsen er det slået fast, at kørelæreruddannelserne skal udbydes af private skoler. Det indebærer, at uddannelserne fortsat er uden offentlig støtte  Der er ingen støtte til hverken undervisning, ophold eller godtgørelse af tab af lønindtægt.

Hvis du ønsker at uddanne dig til kørerlærer, er der mange ting, du skal tage stilling til. Hvordan netop din kørelæreruddannelse skal planlægges og finansieres må nødvendigvis tage udgangspunkt i din situation.

Skal jeg ud og låne penge? Skal jeg arbejde ved siden af studierne? Kan jeg bruge det de offentlige skoler til at få støtte til mine kørekort? Skal jeg starte min egen forretning før jeg går i gang? Må jeg modtage dagpenge under kørelæreruddannelsen?

Vi vil meget gerne stille vores erfaring og viden til din rådighed, så du kan træffe de rigtige valg. Ring og aftal tid til en vejledningssamtale. Du kan blive ringet op af en vejleder eller du kan komme og møde os. Tag gerne din kone, mand eller kæreste med, da en kørelæreruddannelse også berører familien.